خواص و ارزش غذایی

Pistachios

 

 

⇐خواص غذایی پسته

مغز پسته به علت داشتن آهن بالا خون‌ساز است به کسانی که از کم خونی ناشی از فقر آهن رنج می‎برند توصیه به مصرف پسته می‌کنند.

تقویت مغز و ذهن، باز کردن مجاری کبد، آرامش بخش قلب و آرام کردن اعصاب، تسکین دهنده سرفه، درمان اسهال‌های معمولی و اسهال خونی از جمله خاصیت‌های پسته می‌باشد.

وجود کلسیم و آهن سبب می‌شود تا این آجیل نقش بسیار مهمی در استحکام استخوان‌ها، دندان‌ها و همچنین درمان بیماری‌هایی مانند کم خونی‌های ناشی از فقر آهن موثر باشد.

فیبر موجود در پسته می‌تواند سبب بهبود فرآیند گوارش، جلوگیری از ابتلا به یبوست و خروج مواد زائد بدن به دلیل ارتقای عملکرد روده شود.

به دلیل وجود اسیدهای چرب باعث تحریک رشد موهای سالم شده و درمان فوق العاده‌ای برای تقویت مو می‌باشد. 

 

حاوی مواد مغذی،مانند:

کربوهیدراتها، پروتئین، اسیدهای آمینه ،چربی و فیبرهای رژیمی می باشد.

پسته همچنین غنی از مواد معدنی ،پتاسیم، آهن، کلسیم ،روی ،مس و سدیم هستند.

پسته، دارای ویتامین های ضروری ،مثل:ویتامین ث ، ب6، آ، کا، تیامین، فولات، کولین ،اسید و بتایین است .

 

ارزش غذایی پسته

در 100 گرم مغز پسته منابع زیر موجود است :
  • مواد چرب                       54 گرم
  • کلسیم                        130 میلی گرم
  • فسفر                         500 میلی گرم
  • آهن                            7/5 میلی گرم
  • مواد نشاسته ای             15 گرم
  • آب                              5/2 گرم
  • پروتئین                         20 گرم
  • پتاسیم                       950 میلی گرم
  • ویتامین آ                     230 واحد
  • ویتامین ب 1                0/7 میلی گرم
  • ویتامین ب3                 1/5 میلی گرم

 

مسعود مهرپرور کارشناس ارشد گیاهپزشکی

Almond

 

⇐خواص غذایی بادام

خواص بادام درختی بسیار زیاد است و خوشبختانه کالری بادام کم است و برای استفاده در رژیم‌های غذایی مناسب است.

بادام به اندازه‌ای مقوی است که 11 عدد از آن می‌تواند به عنوان یک وعده غذایی مصرف شود؛ مصرف 11 عدد بادام خام هیچ گونه ضرری ندارد و تمام نیازهای مورد نیاز بدن را به طور کامل به شما خواهد داد.

بادام از نظر داشتن مقادیر چربی‎های اشباع نشده، فیبر، پروتئین و مواد مغذی منبع مهم و موثری به شمار می‌آید.

فواید بادام بسیار زیاد است و مصرف آن برای تمام سنین، به طور عمده، مجاز است.

 

ارزش غذایی بادام

هر ۱۰۰ گرم بادامِ مقادیر زیر در بر می‌گیرد:

کالری :           ۵۷۶

چربی :            ۴۹ گرم

پروتئین :          ۲۱ گرم

کربوهیدرات :     ۲۲ گرم

فیبر :              ۱۲ گرم

قند :              ۳.۹ گرم

 

به طور کلی در هر ۱۰۰ گرم بادامِ درختی خشک مواد زیر وجود دارد:

آب                                   ۴/۷ گرم

انرژی                               ۵۹۸ گرم

پروتئین                           ۱۸/۶ گرم

روغن اشباع نشده            ۵۴/۲ گرم

نشاسته                        ۱۹/۵ گرم

کلسیم                           ۳۲۰ میلی‌گرم

فسفر                             ۵۰۰ میلی‌گرم

آهن                                ۴/۷ میلی‌گرم

پتاسیم                           ۷۷۰ میلی‌گرم

ویتامین ب ۱                   ۰/۲۵ میلی‌گرم

ویتامین ب ۲                    ۰/۹ میلی‌گرم

ویتامین ب ۳                    ۳/۵ میلی‌گرم

 

مسعود مهرپرور کارشناس ارشد گیاهپزشکی

 

Walnut

 

⇐خواص غذایی گردو

گردو یکی از مقوی ترین انواع مغزها می باشد که در طب سنتی و اسلامی نیز بسیار توصیه شده است.

گردو به دلیل داشتن مقدار زیادی از اسیدهای چرب امگا 3 که دارد به کاهش کلسترول خون بالا کمک می کند،

گردو باعث سلامت قلب و عروق شده و برای لاغری و کاهش وزن مفید است.

 

ارزش غذايي گردو

در صد گرم مغز گردو خام و خشک مواد زیر موجود است:

آب                              3/5 گرم

پروتئین                       14/8 گرم

مواد چربی                     65 گرم

مواد نشاسته ای            13 گرم

کلسیم                        100 میلی گرم

فسفر                         380 میلی گرم

آهن                               3 میلی گرم

سدیم                            2 میلی گرم

پتاسیم                         50 میلی گرم

ویتامین آ                      30 واحد

ویتامین ب 1               0/35 میلی گرم

ویتامین ب 2              0/12 میلی گرم

ویتامین ب 3                  1 میلی گرم

ویتامین ث                    2 میلی گرم

 

مسعود مهرپرور کارشناس ارشد گیاهپزشکی

Tea

 

⇐خواص غذایی چای خشک

نوشیدن چای سیاه برای بهبود سلامت قلب به ویژه به دلیل حضور فلاون مفید می باشد.

♣ نوشیدن بیش از 3 فنجان چای سیاه روزانه می تواند خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی را کاهش دهد.

نوشیدن چای می تواند به کاهش خطر دیابت نوع 2 کمک کند تا بدن را نسبت به انسلولین حساس تر و از اختلال عملکرد سلول بتا جلوگیری کند.

مصرف چای باعث بالا بردن و تقویت سیستم ایمنی بدن و همچنین کمک به بازیابی سلول ها و افزایش عملکرد بدن می شود.

مصرف چای سیاه تراکم استخوان ها را حفظ می کند و جایگزینی برای کلسیم بوده و خطر شکستگی را کاهش می دهد.

کاهش خطر ابتلا به بیماری پارکینسون

کاهش خطر ابتلا به انواع سرطان، به ویژه سرطان تخمدان، سرطان معده و …

کاهش خطر ابتلا به زخم معده و روده بزرگ

کاهش خطر ابتلا به سنگ کلیه

کاهش کلسترول خون

کاهش وزن بدن

از بین بردن باکتری های سیستم گوارشی

درمان آسم با مصرف چای سبز

چینی ها بر این باورند که نوشیدن چای سیاه و سبز می تواند به کاهش آسم کمک کند.

کافئین موجود در چای می تواند به عملکرد ریه و سیستم تنفس کمک کند.

مصرف چای می تواند هورمون های استرس زا در بدن را کاهش دهد و اعصاب را نیز آرام کند.

بهبود مشکلات روانی و عملکرد مغز 

مصرف چای سیاه می تواند خطر بیماری آلزایمر را کاهش دهد.

چای سیاه دارای خواص آنتی باکتریایی و آنتی اکسیدانی است که به محافظت دندان در برابر کرم خوردگی و پوسیدگی دندان کمک می کند و باعث تقویت سلامتی لثه ھا می شود.

مصرف چای باعث تسکین عطش و کاهش حرارت و التهاب داخلی بدن

مصرف چای موجب تعدیل مزاج و تقویت اندام‌های بدن می‌شود.

از دیگر خواص چای سیاه می‌توان به:

تسکین برخی سردردها، تصفیه خون و بهبود رنگ چهره، پاکسازی معده و مغز، کاهش بوی بد دهان، جلوگیری از ریزش مو، کاهش اندوه و افزایش نشاط، رفع برخی از مشکلات ادراری، و کمک به بهبود خواب اشاره کرد.

 

ارزش غذایی چای خشک، دم کرده حالت طبیعی

تشکیل دهنده اصلی              مقدار در 100 گرم

انرژی (کالری)                              1 کیلو کالری

کربوهیدرات                             0.30 گرم

پروتئین                                  0.00 گرم

چربی                                    0.00 گرم

آب                                      99.70 گرم

فیبر                                      0.00 گرم

قند                                       0.00 گرم

کلسترول                               0.00 میلی گرم

 

ویتامین های چای خشک، دم کرده حالت طبیعی

نام ویتامین                        مقدار در 100 گرم

ویتامین (A)                             0.00 میلی گرم   

ویتامین (D)                             0.00 میلی گرم

ویتامین (E)                             0.00 میلی گرم

ویتامین (K)                             0.00 میلی گرم

ویتامین (C)                             0.00 میلی گرم

تیامین (B1)                            0.00 میلی گرم

ریبوفلاوین (B2)                        0.01 میلی گرم

نیاسین (B3)                           0.00 میلی گرم

کولین (B4)                             0.40 میلی گرم

پانتوتنیک اسید (B5)                 0.01 میلی گرم

ویتامین (B6)                           0.00 میلی گرم

فولات (B9)                             5.00 میکرو گرم

ویتامین (B12)                         0.00 میلی گرم

 

مواد معدنی چای خشک، دم کرده حالت طبیعی

نام ماده معدنی                  مقدار در 100 گرم

کلسیم                                  0.00 میلی گرم

آهن                                      0.02 میلی گرم

منیزیم                                   3.00 میلی گرم

فسفر                                    1.00 میلی گرم

پتاسیم                                37.00 میلی گرم

سدیم                                   3.00 میلی گرم

روی                                      0.02 میلی گرم

مس                                      0.01 میلی گرم

منگنز                                    0.22 میلی گرم

سلنیم                                  0.00 میکرو گرم

 

مسعود مهرپرور کارشناس ارشد گیاهپزشکی

Coffee

 

⇐خواص غذایی قهوه

قهوه در درمان بیماری‌های شایعی نظیر سنگ صفرا، دیابت نوع دو، سرطان دستگاه گوارشی، ریه و پستان مفید می باشد.

افرادی که زیاد قهوه می نوشند به میزان کمتری دچار بیماری دیابت نوع ۲ می‌شوند و ریسک ابتلا به سیروز کبدی درآن ها کمتر است.

قهوه یک منبع غنی از آنتی‌اکسیدان‌ بوده و خطر ابتلا به سکته مغزی را کاهش می دهد.

مصرف قهوه ریسک ابتلا به انواع سرطان (سرطان پروستات، سرطان کبد و سرطان روده بزرگ و …) را کاهش می دهد.

کافئین موجود در قهوه موجب کاهش احساس خستگی شده و سطح هشیاری را بالا می‌برد.

کافئین موجود در قهوه خاصیت زیادی برای برقراری ارتباط موثر میان اعصاب و عضلات دارد.

قهوه از حافظه انسان در برابر بیماری های سیستم عصبی نظیر آلزایمر (زوال عقل) و پارکینسون محافظت می کند و طول عمر را زیاد می‎ کند.

کافئین موجود در قهوه می‌تواند میزان متابولیسم بدن را ۳ تا ۱۱ درصد ، و به طور خاص چربی سوزی را تا ۱۰ درصد در افراد چاق و ۲۹ درصد در افراد لاغر افزایش دهد.

مصرف قهوه اثر چربی‌ سوزی داشته و در طولانی مدت موجب لاغری و کاهش وزن می شود.

قهوه شادی آور بوده و خطر ابتلا به افسردگی را تا حد بسیار زیادی پایین می‌آورد.

√ اگر فشار خون بالا دارید، در مصرف قهوه احتیاط کنید.

ارزش غذایی قهوه

مواد مغذی در هر ۱۰۰ گرم

انرژی                                    ۰٫۴۸ کیلوکالری

کربوهیدرات                                  ۰ گرم

قند                                             ۰ گرم

فیبر                                            ۰ گرم

چربی                                      ۰٫۰۲ گرم

پروتئین                                   ۰٫۱۲ گرم

آب                                       ۹۹٫۳۹ گرم

کافئین                                      ۴۰ میلی‌گرم

ویتامین B1 یا تیامین                ۰٫۰۱۴ میلی‌گرم 

ویتامین B2 یا ریبوفلاوین           ۰٫۰۷۶ میلی‌گرم 

ویتامین B3 یا نیاسین               ۰٫001 میلی‌گرم

ویتامین B6 یا پیریدوکسین         ۰٫001 میلی گرم

ویتامین B9 یا اسیدفولیک               2 میکروگرم

ویتامین C یا اسکوربیک اسید        0   میلی‌گرم

ویتامین E یا توکوفرول               0.01  میلی‌گرم

ویتامین K یا فیتونادیون               0.1 میکروگرم

کلسیم                                      ۲ میلی‌گرم 

آهن                                     ۰٫۰۱ میلی‌گرم 

منیزیم                                      ۳ میلی‌گرم 

فسفر                                       ۳ میلی‌گرم 

پتاسیم                                  ۴۹ میلی‌گرم 

سدیم                                     ۲ میلی‌گرم 

روی                                   ۰٫۰۲ میلی‌گرم

 

مسعود مهرپرور کارشناس ارشد گیاهپزشکی