Tea
⇐خواص غذایی چای خشک
نوشیدن چای سیاه برای بهبود سلامت قلب به ویژه به دلیل حضور فلاون مفید می باشد.
♣ نوشیدن بیش از 3 فنجان چای سیاه روزانه می تواند خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی را کاهش دهد.
نوشیدن چای می تواند به کاهش خطر دیابت نوع 2 کمک کند تا بدن را نسبت به انسلولین حساس تر و از اختلال عملکرد سلول بتا جلوگیری کند.
مصرف چای باعث بالا بردن و تقویت سیستم ایمنی بدن و همچنین کمک به بازیابی سلول ها و افزایش عملکرد بدن می شود.
مصرف چای سیاه تراکم استخوان ها را حفظ می کند و جایگزینی برای کلسیم بوده و خطر شکستگی را کاهش می دهد.
کاهش خطر ابتلا به بیماری پارکینسون
کاهش خطر ابتلا به انواع سرطان، به ویژه سرطان تخمدان، سرطان معده و …
کاهش خطر ابتلا به زخم معده و روده بزرگ
کاهش خطر ابتلا به سنگ کلیه
کاهش کلسترول خون
کاهش وزن بدن
از بین بردن باکتری های سیستم گوارشی
درمان آسم با مصرف چای سبز
√چینی ها بر این باورند که نوشیدن چای سیاه و سبز می تواند به کاهش آسم کمک کند.
کافئین موجود در چای می تواند به عملکرد ریه و سیستم تنفس کمک کند.
مصرف چای می تواند هورمون های استرس زا در بدن را کاهش دهد و اعصاب را نیز آرام کند.
بهبود مشکلات روانی و عملکرد مغز
مصرف چای سیاه می تواند خطر بیماری آلزایمر را کاهش دهد.
چای سیاه دارای خواص آنتی باکتریایی و آنتی اکسیدانی است که به محافظت دندان در برابر کرم خوردگی و پوسیدگی دندان کمک می کند و باعث تقویت سلامتی لثه ھا می شود.
مصرف چای باعث تسکین عطش و کاهش حرارت و التهاب داخلی بدن
مصرف چای موجب تعدیل مزاج و تقویت اندامهای بدن میشود.
از دیگر خواص چای سیاه میتوان به:
تسکین برخی سردردها، تصفیه خون و بهبود رنگ چهره، پاکسازی معده و مغز، کاهش بوی بد دهان، جلوگیری از ریزش مو، کاهش اندوه و افزایش نشاط، رفع برخی از مشکلات ادراری، و کمک به بهبود خواب اشاره کرد.
ارزش غذایی چای خشک، دم کرده حالت طبیعی
تشکیل دهنده اصلی مقدار در 100 گرم
انرژی (کالری) 1 کیلو کالری
کربوهیدرات 0.30 گرم
پروتئین 0.00 گرم
چربی 0.00 گرم
آب 99.70 گرم
فیبر 0.00 گرم
قند 0.00 گرم
کلسترول 0.00 میلی گرم
ویتامین های چای خشک، دم کرده حالت طبیعی
نام ویتامین مقدار در 100 گرم
ویتامین (A) 0.00 میلی گرم
ویتامین (D) 0.00 میلی گرم
ویتامین (E) 0.00 میلی گرم
ویتامین (K) 0.00 میلی گرم
ویتامین (C) 0.00 میلی گرم
تیامین (B1) 0.00 میلی گرم
ریبوفلاوین (B2) 0.01 میلی گرم
نیاسین (B3) 0.00 میلی گرم
کولین (B4) 0.40 میلی گرم
پانتوتنیک اسید (B5) 0.01 میلی گرم
ویتامین (B6) 0.00 میلی گرم
فولات (B9) 5.00 میکرو گرم
ویتامین (B12) 0.00 میلی گرم
مواد معدنی چای خشک، دم کرده حالت طبیعی
نام ماده معدنی مقدار در 100 گرم
کلسیم 0.00 میلی گرم
آهن 0.02 میلی گرم
منیزیم 3.00 میلی گرم
فسفر 1.00 میلی گرم
پتاسیم 37.00 میلی گرم
سدیم 3.00 میلی گرم
روی 0.02 میلی گرم
مس 0.01 میلی گرم
منگنز 0.22 میلی گرم
سلنیم 0.00 میکرو گرم
مسعود مهرپرور کارشناس ارشد گیاهپزشکی