پسته

وجود کلسیم و آهن سبب می‌شود تا این آجیل نقش بسیار مهمی در استحکام استخوان‌ها، دندان‌ها و ... داشته باشد.

تالیف و گردآوری : محمد مهدی دهستانی دکتری فیزیولوژی گیاهی - مسعود مهرپرور کارشناس ارشد گیاهپزشکی
پسته

Pistachios

 

 

⇐خواص غذایی پسته

مغز پسته به علت داشتن آهن بالا خون‌ساز است به کسانی که از کم خونی ناشی از فقر آهن رنج می‎برند توصیه به مصرف پسته می‌کنند.

تقویت مغز و ذهن، باز کردن مجاری کبد، آرامش بخش قلب و آرام کردن اعصاب، تسکین دهنده سرفه، درمان اسهال‌های معمولی و اسهال خونی از جمله خاصیت‌های پسته می‌باشد.

وجود کلسیم و آهن سبب می‌شود تا این آجیل نقش بسیار مهمی در استحکام استخوان‌ها، دندان‌ها و همچنین درمان بیماری‌هایی مانند کم خونی‌های ناشی از فقر آهن موثر باشد.

فیبر موجود در پسته می‌تواند سبب بهبود فرآیند گوارش، جلوگیری از ابتلا به یبوست و خروج مواد زائد بدن به دلیل ارتقای عملکرد روده شود.

به دلیل وجود اسیدهای چرب باعث تحریک رشد موهای سالم شده و درمان فوق العاده‌ای برای تقویت مو می‌باشد. 

 

حاوی مواد مغذی،مانند:

کربوهیدراتها، پروتئین، اسیدهای آمینه ،چربی و فیبرهای رژیمی می باشد.

پسته همچنین غنی از مواد معدنی ،پتاسیم، آهن، کلسیم ،روی ،مس و سدیم هستند.

پسته، دارای ویتامین های ضروری ،مثل:ویتامین ث ، ب6، آ، کا، تیامین، فولات، کولین ،اسید و بتایین است .

 

ارزش غذایی پسته

در 100 گرم مغز پسته منابع زیر موجود است :
  • مواد چرب                       54 گرم
  • کلسیم                        130 میلی گرم
  • فسفر                         500 میلی گرم
  • آهن                            7/5 میلی گرم
  • مواد نشاسته ای             15 گرم
  • آب                              5/2 گرم
  • پروتئین                         20 گرم
  • پتاسیم                       950 میلی گرم
  • ویتامین آ                     230 واحد
  • ویتامین ب 1                0/7 میلی گرم
  • ویتامین ب3                 1/5 میلی گرم

 

مسعود مهرپرور کارشناس ارشد گیاهپزشکی

هلدینگ کشاورزی روزبخیر