Pistachios
⇐خواص غذایی پسته
مغز پسته به علت داشتن آهن بالا خونساز است به کسانی که از کم خونی ناشی از فقر آهن رنج میبرند توصیه به مصرف پسته میکنند.
تقویت مغز و ذهن، باز کردن مجاری کبد، آرامش بخش قلب و آرام کردن اعصاب، تسکین دهنده سرفه، درمان اسهالهای معمولی و اسهال خونی از جمله خاصیتهای پسته میباشد.
وجود کلسیم و آهن سبب میشود تا این آجیل نقش بسیار مهمی در استحکام استخوانها، دندانها و همچنین درمان بیماریهایی مانند کم خونیهای ناشی از فقر آهن موثر باشد.
فیبر موجود در پسته میتواند سبب بهبود فرآیند گوارش، جلوگیری از ابتلا به یبوست و خروج مواد زائد بدن به دلیل ارتقای عملکرد روده شود.
به دلیل وجود اسیدهای چرب باعث تحریک رشد موهای سالم شده و درمان فوق العادهای برای تقویت مو میباشد.
حاوی مواد مغذی،مانند:
کربوهیدراتها، پروتئین، اسیدهای آمینه ،چربی و فیبرهای رژیمی می باشد.
پسته همچنین غنی از مواد معدنی ،پتاسیم، آهن، کلسیم ،روی ،مس و سدیم هستند.
پسته، دارای ویتامین های ضروری ،مثل:ویتامین ث ، ب6، آ، کا، تیامین، فولات، کولین ،اسید و بتایین است .
ارزش غذایی پسته
در 100 گرم مغز پسته منابع زیر موجود است :
- مواد چرب 54 گرم
- کلسیم 130 میلی گرم
- فسفر 500 میلی گرم
- آهن 7/5 میلی گرم
- مواد نشاسته ای 15 گرم
- آب 5/2 گرم
- پروتئین 20 گرم
- پتاسیم 950 میلی گرم
- ویتامین آ 230 واحد
- ویتامین ب 1 0/7 میلی گرم
- ویتامین ب3 1/5 میلی گرم
مسعود مهرپرور کارشناس ارشد گیاهپزشکی