حشره کش سایپرمترین (ریپکوترین)
سایپرمترین 40% مایع امولسیون شونده(Cypermethrin Aria 40% EC)، حشره کش غیر سیستمیک با اثر تماسی و گوارشی(Non-systemic Insecticide With Contact & Stomach Action)
مدیریت کاربرد:
حشره کش سایپرمترین از گروه پایروتروئیدهای مصنوعی می باشد. به دلیل اثر ابقایی روی گیاهان سم پاشی شده، به راحتی می تواند اندام های هوایی را برای چندین هفته از حمله آفت ( تا زمانی که گیاه مراحل حساس خود را سپری نماید ) مصون نگه دارد.
دارای اثر سریع، پایدار و بسیار موثری روی مراحل لاروی و بالغ شب پره ها است.
سم پاشی روی کک، سفیده کلم، شته کلم، سرخرطومی نخود و لوبیا با مشاهده اولین خسارت صورت می گیرد و تکرار سم پاشی در صورت نیاز ضروری می باشد.
محصول:سیب
آفت:آفات جونده
مقدار مصرف:75 سی سی در هزار لیتر آب
……………………………………………..
محصول:پنبه
آفت:آفات جونده
مقدار مصرف:175 سی سی در هزار لیتر آب
راهنمای مصرف حشره کش سایپرمترین
سایپرمترین گلسم، حشرهکش تماسی و گوارشی با اثر ابقائی روی گیاه از گروه پایرتروییدهاست. سایپرمترین در کشاورزی به صورت وسیع استفاده میشود. این سم دارای اثر سریع، پایدار و بسیار مؤثری روی مراحل لاروی و بالغ شب پرههاست. به صورت تماسی مؤثر بوده و اثر آن به میزان پوشش سمپاشی بستگی دارد. بنابراین با افزایش تراکم گیاه، حجم محلول مصرفی نیز افزایش مییابد. برای محصولات زراعی هر 10 تا 14 روز، تکرار سمپاشی مورد نیاز است، برای سفیدبالکها و دیگر آفات گلخانهای میتوان فواصل بین سمپاشی را کوتاه کرد. مقدار و زمان سمپاشی حشره کش سایپرمترین گلسم بر اساس نوع آفت و محصول متغیر خواهد بود. برای کلم بروکلی باید از سمپاش مجهز به لانس فرعی (Dropleg) استفاده کرد. در صورت مقاومت شته در رازک، آفات مکنده گلابی، سفیدبالک گلخانه به ساپیرمترین، کنترل شیمیایی با این حشرهکش رضایت بخش نخواهد بود. برای کنترل کک در کلزا، سمپاشی با مشاهده اولین خسارت لارو و حشرات بالغ انجام میگیرد. برای کنترل گرده خوارها در کلزا، بهترین زمان سمپاشی هنگام تغییر رنگ غنچهها از سبز به زرد و برای سرخرطومی بذر هنگام تشکیل 20 درصد نیامها و ریزش 80 درصد گلبرگها است.
سمپاشی غلات در پائیز برای کنترل شته غلات و در بهار و تابستان برای کنترل شته خوشه غلات خواهد بود. سمپاشی روی کک، سفیده کلم و شته کلم با مشاهده اولین خسارت صورت میگیرد، تکرار سم پاشی در صورت نیاز ضروری میباشد. سمپاشی روی سرخرطومی نخود و لوبیا با مشاهده اولین خسارت توصیه شده و تکرار سمپاشی در صورت نیاز انجام شود. حداکثر دفعات سمپاشی برای کلم خوراکی چهار بار، برای کلزای زمستانه و نخود سه بار، برای لوبیا و کلزای بهاره، فقط یکبار بعد از زرد شدن غنچهها میباشد. دو بار سمپاشی روی غلات در پائیز و بهار و یک بار سمپاشی در تابستان پیشنهاد میشود.
احتیاطهای لازم
- حداکثر تعداد دفعات سمپاشی بسته به نوع آفت و نوع محصول متغیر است.
- در سمپاشی تابستانه غلات، نباید حاشیه مزرعه به طول شش متر سمپاشی شود علاوه بر این کاهش حجم سمپاشی نیز توصیه نمیشود.
- اگر بعد از مرحله ظهور خوشه از مخلوط حشرهکش پایرتروئیدی و دی متوات استفاده شد، از سمپاشی غلات خودداری کنید.
- آخرین سمپاشیها، قبل از پایان گلدهی برای کلزا و قبل از اوایل مرحله خمیری خوشه برای غلات میباشد.
- دوره کارنس برای نخود 1 روز، کلم 7 روز، نخود و لوبیا 11 روز است.
ملاحظات زیست محیطی
- برای محیط زیست خطرناک است.
- برای زنبورعسل خطرناک میباشد (در موقع گلدهی و فعالیت زنبورعسل نباید از آن استفاده کرد).
- برای موجودات آبزی و ماهی فوق العاده خطرناک است.
- سایپرمترین گل سم در گروه بندی خطرات زیست محیطی در گروه A قرار میگیرد.
- سمپاشی مزارع کلزا زمانی توصیه میشود که زنبورعسل کمترین فعالیت را داشته باشد.