کپک زدگی میوه پسته

Pistachio fruit mold

 

کپک زدگی میوه پسته 

 

عامل بیماری:

چندین گونه از قارچ آسپرژیلوس مخصوصا گونه فلاووس 

 

علائم:

کپک زدگی مغز میوه پسته ، لکه دار شدن پوست استخوانی  میوه های آلوده به رنگ قهوه ای روشن تا تیره 

 

خسارت:

ترشح زهرابه آفلاتوکسین در مغز پسته

 

مبارزه غیر شیمیایی:

برداشت به موقع محصول ، عدم دستکاری خاک باغها در زمان برداشت ، استفاده نکردن از کودهای حیوانی در سطح خاک باغها ،آبیاری منظم در طول فصل بهار و تابستان ، تقویت درختان ، رعایت بهداشت باغ ، خشک کردن سریع و کامل دانه های پسته پس از برداشت ، جدا سازی پسته های سبک و لکه دار ، نگه داری محصول در انبارهای خشک و خنک 

 

مبارزه شیمیایی:

توصیه نشده است 

هلدینگ کشاورزی روزبخیر