اهمیت مصرف جلبک دریایی در کشاورزی

کودهای جلبک دریایی از مواد ارگانیک به وجود می‌آیند و طیف گسترده ای از مواد غذایی با ارزش را برای مراحل مختلف رشد گیاهان تأمین می کنند.

تالیف و گردآوری : محمد مهدی دهستانی دکتری فیزیولوژی گیاهی - مسعود مهرپرور کارشناس ارشد گیاهپزشکی
اهمیت مصرف جلبک دریایی در کشاورزی

The importance of using seaweed in agriculture

 

اهمیت مصرف جلبک دریایی در کشاورزی؟

●   جلبک دریایی دارای بیش از ۶۰ نوع مواد ارزشمند معدنی و آلی بوده که مواد معدنی آن شامل نیتروژن، فسفر، پتاسیم،  کلسیم، منیزیم، آهن،  گوگرد و… مواد آلی آن شامل اسید های آمینه، آلجنیک اسید، گلوسیدها، فیتو هورمون ها، ویتامین ها و… می باشد که هر کدام از این ترکیبات به طور اختصاصی نقش متفاوتی در بهبود خصوصیات فیزیکی، بیولوژیکی و شیمیایی در گیاه ایفا می کنند.

●   بیشتر محصولات تولیدی بر پایه جلبک‌های دریایی از جلبک‌های قهوه ای (Phaeophyta)، و به طور خاص از گونه آسکوفیلوم نودوسوم (Ascophyllum nodosum)  استخراج می‌شوند.

● کودهای جلبک دریایی از مواد ارگانیک به وجود می‌آیند و طیف گسترده ای از مواد غذایی با ارزش را برای مراحل مختلف رشد گیاهان تأمین نموده و در اختیار آن‌ها قرار می‌دهند.

 

جلبک دریایی

 

فواید جلبک دریایی در گیاهان؟

۱-افزایش تحمل گیاهان به استرس و تنش های ناشی از عوامل محیطی (خشکی، شوری و افزایش دما) ، فیزیولوژیکی و تغذیه ای

۲- تقویت سیستم دفاعی گیاهی در برابر بیماری ها

۳- تاثیر بر میزان رشد و حجم ریشه

۴- افزایش میزان فتوسنتز کلروفیل و سبزینگی گیاهان

5- تحریک هورمون‌های رشد از جمله سایتوکینین ، اکسین و جیبرلین و...

6- محرک رشد، جوان سازی گیاهان، تحریک ریشه زایی قلمه، نشا و بذر

7- شکوفه دهی و جلوگیری از ریزش گل، افزایش سایز و  رنگ دهی میوه

 

مسعود مهرپرور کارشناس ارشد گیاهپزشکی

هلدینگ کشاورزی روزبخیر